Priešgaisrinės ir civilinės saugos pratybos

Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazija – socialiai atsakinga įstaiga, kuriai be siekio suteikti kokybišką ugdymą, labai svarbu užtikrinti kiekvieno šios įstaigos asmens saugumą. Įgyvendinant šį siekį, lapkričio 7 d. buvo organizuotos evakuacijos pratybos, kurių tikslas – praktiškai atlikti mokinių ir personalo evakuaciją, tobulinti evakuacijos organizavimą bei veiksmų koordinavimą, mokyti mokyklos bendruomenę, kaip elgtis ugdymo įstaigoje kilus gaisrui. Pasibaigus pratyboms,  pratybų kokybę vertinusieji konstatavo, kad  pratyboms pasiruošta tinkamai.

 

Pratybų metu gaisro židinį imitavo  pirmo aukšto istorijos kabinete paleisti dūmai. Suskambėjęs įspėjamasis pavojaus signalas (2 trumpi ir 1 ilgas skambučio skambėjimai) pranešė visiems apie gaisro pavojų, per radijo tašką informuota, kad kilo gaisras ir visiems būtina evakuotis. Visi mokyklos mokiniai, mokytojai, kiti darbuotojai organizuotai išėjo iš pastato per pagrindinį ir du šoninius (atsarginius) išėjimus  ir susirinko nurodytoje vietoje – krepšinio aikštelės teritorijoje. Evakuacija truko 3 minutes, dalyvavo 159 moksleiviai ir 18 mokytojų, 6 personalo darbuotojai.

Šios pratybos parodė, jog progimnazijos bendruomenė yra organizuota, kilus pavojui geba tiksliai vykdyti nurodymus, veikia darniai. 
Atlikus evakuaciją darbuotojai ir mokiniai apmokyti naudotis pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis – gesintuvais užgesinti šįkart tariamą gaisrą. Po to vyko edukacinis užsiėmimas aktų salėje. Plungės priešgaisrinės tarnybos vyresnysis inspektorius vidaus tarnybos kapitonas Martynas Andrijauskas kalbėjo apie gaisrus,  kaip elgtis esant gaisrui, supažindino mokinius su gesintuvais ir gesinimo medžiagomis, artėjant žiemos sezonui priminė apie saugų elgesį žiemos metu ir kaip elgtis ant ledo.
Šios pratybos susilaukė didelio mokyklos bendruomenės narių susidomėjimo. Jos davė naudos ne tik mokiniams, bet ir visam progimnazijos personalui, dar kartą primindamos visiems civilinės saugos žinias bei kaip reikia elgtis evakuacijos metu.

                      

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top