„Žalieji pusryčiai“
Plungės akademiko Adolfo Jucio pagrindinės mokyklos mokinių komanda „Sveik‘ Uoliai“ atliko mokinių apklausą, kurios tikslas buvo išsiaiškinti, kiek mokinių valgo pusryčius. Apklausoje dalyvavo 82,3 proc. mokinių. Iš jų valgo pusryčius kiekvieną rytą 66 proc., kartais pusryčiauja – 23,7 proc. ir visai nevalgo pusryčių - 10,3 proc. mokinių. Atsakydami į klausimą kodėl nepusryčiauja, daugiau kaip pusė atsakė, kad tiesiog nesuspėja arba pusryčių pasiruošimas užima nemažai laiko. Mokiniams svarbu, kad maistas būtų greitai pagaminamas.
Todėl projekto „Sveikata visus metus“ komanda nusprendė priimti sausio mėnesio iššūkį „Burnelė ne šiukšlynas. Skrandis - ne sąvartynas“ ir pakviesti visus mokinius bendrų „Žaliųjų pusryčių“, kurių tikslas parodyti mokiniams kaip galima greitai, lengvai ir kūrybiškai pasiruošti sau lengvus užkandžius. „Žaliųjų pusryčių“ metu klasių auklėtojai papasakojo apie pusryčių naudą. Apie tai, kad augančiam organizmui energijos suteikia pusryčiai. Taip pat akcentavo, kad pusryčius valgantys vaikai pasiekia geresnių rezultatų mokykloje, yra darbingesni, turi daugiau energijos, greičiau mąsto. Kodėl verta rinktis vienus ar kitus produktus, kuo vaisiai ir daržovės, bei iš jų pagaminti kokteiliai mums yra naudingi.
Visus maloniai nustebino mokinių labai kūrybiškai paruošti užkandžiai. Klasėse ant stalų puikavosi lengvi, greitai virškinami, nekaloringi, bet tuo pačiu energijos suteikiantys suteptiniai, užtepėlės, vaisiai, daržovės.
Džiugu buvo stebėti klasėse mokinius ne tik dalinantis pačių pagamintais užkandžiais, bet ir nuoširdžiu bendravimu tarpusavyje.