NŠA organizuotas kūrybinis piešinių konkursas INTERNETAS!

Mūsų mokyklos 5-7 klasių mokiniai 2020 m. lapkričio mėn. dalyvavo Nacionalinės švietimo agentūros organizuotame kūrybiniame piešinių konkurse INTERNETAS! Vaikai turėjo kūrybiškai pavaizduoti savo įsivaizdavimą, kas yra internetas, kokias emocijas jis kelia, su kuo asocijuojasi, koks jis yra. Mokinukams talkino informacinių technologijų mokytoja Rasa Vilimienė-Jurkė ir dailės mokytojas Vilimas Ketvirtis. Mokytojams buvo labai sunku iš beveik 100 piešinių atrinkti pačius geriausius. Konkursui buvo pateikti 5 mokinių darbai: Evos Jonauskytės (5 kl.), Justės Lenciutės (5 kl.), Nojaus Stropaus (5 kl.), Mato Viščiūno (6 kl.), Luko Baltuonio (6 kl.). Konkurso organizatoriai sulaukė net 380 darbų. Justė ir Matas tapo respublikinio konkurso INTERNETAS! laureatais. Sveikiname!

20201024 01  20201024 02

„Tolerancijos dėlionė“

20201116 7b.2  Lapkričio 16 dieną minima Tarptautinė tolerancijos diena. Šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į skirtingų nuomonių, tautybių, požiūrių žmones, taip pat į sergančius ir turinčius įvairių problemų, neįgalius, socialiai atskirtus žmones. Pandemija ir nuotolinis ugdymas pakoregavo šios dienos paminėjimą Akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje. Šiemet šios dienos tema - tolerancijos dėlionė. Visuomenė, tarsi dėlionė susideda iš skirtingų žmonių pagal amžių, lytį, socialinę padėtį. Klasių valandėlių metu, įvairių dalykų, ypač istorijos pamokose mūsų mokyklos mokiniai aiškinosi tolerancijos sąvoką, žiūrėjo filmus ir aptarė tolerancijos ir netolerancijos visuomenėje pavyzdžius, piešė piešinius tolerancijos tema. Kiekviena klasė darė dėlionę arba koliažą. Pradinių klasių mokiniai savo klasėse „gyvai“ diskutavo ir piešė. Džiugu,  kad ir sudėtingomis sąlygomis randame būdų ir motyvacijos paminėti šią dieną, pasikalbėti apie tai, kaip svarbu gerbti ir priimti kitokį žmogų, jo nuomonę, pažiūras ir tuo pačiu išlikti savimi.

Skaityti daugiau...

Projekto „Sveiki ir laimingi“ veiklų įgyvendinimas

Įgyvendinant sveikatą stiprinančios mokyklos 2020 m. projekto „Sveiki ir laimingi“ veiklas, ankstyvą šiltą penktadienio popietę gausus būrys pirmų ir penktos klasės mokinių išvykome į nuotaikingą ir įdomią ekskursiją į Žemaitijos nacionalinį parką ir į Platelius. Džiugus šurmulys mus lydėjo nuo pat išvykos pradžios. Plateliuose pasitiko Informacijos centro gidė, su kuria patraukėme į pažinimo žygį po Šeirės taką, nors daugelis jau buvo vaikščioję šiuo taku, bet tiek gausybės informacijos ir nepastebėtų - nematytų vietų dar buvome neatradę. Sužinojome Platelių ežero istoriją, paukščius, augalus, grybus (pakelėje juos rinkome, atpažinome) stebėjome šikšnosparnių gyvenamąsias vietas, išsiaiškinom apie pavojingus ir žmogui draugiškus gyvūnus, vabzdžius, šliužus. Išvyka puikiai pavyko, linksmi ir pilni emocijų parvykome namo.

Skaityti daugiau...

Lietuvos žydų genocido diena

Rugsėjo 23 -ioji - Lietuvos žydų genocido diena. Ši diena susijusi su 1943 m. rugsėjo 23 diena, kai buvo likviduotas Vilniaus getas. Prisimenant šią dieną, progimnazijos penktokai vyko į netradicinę istorijos pamoką, kuri vyko prie Kaušėnų memorialo, 1941 metais virtusio masine žydų bendruomenės kapaviete. Šią ypatingai jautrią pamoką vedė istorijos mokytoja D. Užkurienė bei žurnalistas, rašytojas, kraštotyrininkas Eugenijus Bunka. Mokiniams buvo labai smalsu ir įdomu susipažinti su šiuo žmogumi, išgirsti pasakojimų apie savo artimųjų likimus karo metais. Ši pamoka parodė tai, ko neįmanoma surašyti vadovėliuose. Tai gyvos istorijos atmintis. Nužudytųjų atminimą pagerbėme tylos minute.

Plateliai 1  Plateliai 2  Plateliai 3

EUROPOS JUDUMO SAVAITĖ

Šiandien sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę be automobilio. Šeimos automobiliai tampa skubančio gyvenimo palydovais: darbas, mokykla, būreliai. Ir retas kuris pagalvojame, kaip galime prisidėti prie to, kad mūsų aplinka taptų švaresnė, mažiau tarši.

Naujausi Europos aplinkos agentūros (EAA) tyrimai patvirtina, kad transporto tarša labai padidėjo, lyginant su 1990 m. rodmenimis. Todėl 2020 m. EUROPOS JUDUMO SAVAITĖ  skatina žmones ir vietines institucijas imtis veiksmų, padėsiančių pasiekti ilgalaikį anglies dioksido neišskiriančio žemyno tikslą. Europos judumo savaitės renginiai vyksta kasmet rugsėjo 16-22 dienomis. 2020 m. tema –„Judumas – be jokios taršos“.

Skaityti daugiau...

Vasaros dienos stovykloje

Vasarai jau įpusėjus, liepos 7-14 dienomis, akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje, būrys pradinių klasių mokinių stovyklavo vasaros dienos stovykloje. Vadovaujamų mokytojų Rinetos Raudienės, Danutės Užkurienės ir Ilonos Gasauskienės, bei savanorių asistenčių, buvusių mūsų mokyklos mokinių Romenos ir Akvilės, vaikai šešias dienas smagiai leido laiką. Stovyklos atidarymo dieną kūrė šūkį „Linksma mano vasarėlė-įdomioj Juciukų stovyklėlėj“, piešė plakatą, rengė taisykles bei susitarimus, kurių visi laikėsi, o svarbiausias susitarimas visų stovyklautojų pagarba ir pagalba draugui. Stovykloje vaikai ne tik sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, rungėsi sportinėse estafetėse, bet ir atliko įvairius bandymus iš priemonių, skirtų naudoti buityje – ploviklio „Fire“ ir glicerino mišinio pūtė įstabaus dydžio burbulus, iš balionų ir miltų darėsi antistresinius kamuoliukus. Kai saulutė lepino savo šiluma, vaikai piešė mokyklos parke ant plėvelės, o taip pat ir ant asfalto grindinio pagal šešėlį kreidelėmis apsivedė vienas kitą ir kūrė „antrąjį“ save.

Skaityti daugiau...

Sėkmės diena

Mokslo metams artėjant į pabaigą, mūsų progimnazijoje įvyko tradicinė Sėkmės diena. Pasidžiaugėme ir apdovanojome mūsų pirmūnus, labai gerai lankiusius mokyklą mokinius, įvairių konkursų ir varžybų nugalėtojus. Net patys nustebome, kad jų tiek daug. Labai jais džiaugiamės ir didžiuojamės. Dėkojame mokinių tėveliams už išsakytus jautrius ir šiltus padėkos žodžius mokytojams.

Skaityti daugiau...

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top