Malonus susitikimas

  Liepos 1 dieną Akademiko Adolfo Jucio progimnazija sulaukė nuostabių svečių: mus aplankė lietuvių moksleivių delegacija kartu su mokytojomis Lina, Akvile ir Gitana iš Šiaurės Airijos Dungannon miesto šeštadieninės lituanistinės mokyklos „Lietuvytis“, kuriai vadovauja buvusi mūsų mokyklos mokinė, po to čia dirbusi direktoriaus pavaduotoja Lina Šaltupytė-Žeimienė.

Lituanistinėje mokykloje „Lietuvytis“ dirbanti Lina pasakojo, kad pagal projektinį finansavimą gavusi lėšų, net negalvodama pasirinko kelionę į Lietuvą, į gimtąją Žemaitiją, nes čia yra ką parodyti ir su kuo susitikti. Džiaugėsi svetingu apgyvendinimu Plungės specialiojo ugdymo centre, priėmimu pas savivaldybės merą A. Klišonį. O mūsų mokykloje svečiai susitiko su vasaros stovyklos mokiniais. Svetingai susėdę prie vaišių stalo, susipažino, apsikeitė adresais ir džiugiai priėmė žinią, kad kitais metais galime būti pakviesti į Šiaurės Airiją. Tikėsimės tokios galimybės.

Svečiai muziejininkės Danutės Ardavičienės buvo pakviesti į Švietimo istorijos muziejų, kuriame sukaupta pirmosios Plungės mokyklos šimtmečio istorija. Susipažino su 1919 m. apranga, mokyklinėmis priemonėmis, išbandė žemaitiškų klumpių „patogumus“. Po to svečiai buvo patikrinti, ar prisimena lietuviškas patarles, mįsles, ar sugeba suprasti lietuvišką humorą.

Linksmai nusiteikę, įteikę vieni kitiems atminimo dovanų, prisipažinę, kad Lietuva gražiausia ir jie Tėvynės nepamirš, atsisveikinome. Tarp atminimo dovanų mokyklos muziejui paliko leidinius apie lietuviškas mokyklas visame pasaulyje „Lietuva mano Širdyje“ (2018). Susitikimą rengė progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Ilona Gasauskienė, mokytoja Elena Kulbokienė.

Ilona Gasauskienė, pavaduotoja ugdymui

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top