Vasaros dienos stovykloje

Vasarai jau įpusėjus, liepos 7-14 dienomis, akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje, būrys pradinių klasių mokinių stovyklavo vasaros dienos stovykloje. Vadovaujamų mokytojų Rinetos Raudienės, Danutės Užkurienės ir Ilonos Gasauskienės, bei savanorių asistenčių, buvusių mūsų mokyklos mokinių Romenos ir Akvilės, vaikai šešias dienas smagiai leido laiką. Stovyklos atidarymo dieną kūrė šūkį „Linksma mano vasarėlė-įdomioj Juciukų stovyklėlėj“, piešė plakatą, rengė taisykles bei susitarimus, kurių visi laikėsi, o svarbiausias susitarimas visų stovyklautojų pagarba ir pagalba draugui. Stovykloje vaikai ne tik sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, rungėsi sportinėse estafetėse, bet ir atliko įvairius bandymus iš priemonių, skirtų naudoti buityje – ploviklio „Fire“ ir glicerino mišinio pūtė įstabaus dydžio burbulus, iš balionų ir miltų darėsi antistresinius kamuoliukus. Kai saulutė lepino savo šiluma, vaikai piešė mokyklos parke ant plėvelės, o taip pat ir ant asfalto grindinio pagal šešėlį kreidelėmis apsivedė vienas kitą ir kūrė „antrąjį“ save.

Stovyklautojai taip pat aplankė Plungės dvaro sodybą, Žemaičių dailės muziejuje dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Aš turėjau žirgužėlį“, muziejininkė supažindino vaikus su eksponatais, kuriuose aptinkama arklio simbolika, su tautosakos paveldu, pasakojo, kur buvo arklio gimtinė ir kas jo protėviai, kada ir kaip jie mūsų žemes pasiekė, kokios kalendorinės šventės skirtos apeigoms su arkliais ir dar daug įdomių dalykų. Mažieji stovyklautojai kūrė knygai skirtuką-žirgelį, kurį gavo dovanų ir sprendė rebusą. Nepaprastai greitai praėjo penktadienio diena, o ir laikas stovykloje. Paskutiniąją dieną stovyklautojai surengė išvyką į Plungės parką, pikniko metu dalinosi prabėgusios savaitės įspūdžiais, vaišinosi ledais ir atminčiai dažė ir pūtė balionus. Stovyklautojai labai džiaugėsi veiklomis, tarpusavio bendravimu, dovanomis ir linksmai išsiskirstė atostogauti, tiek vaikai, tiek mokytojos. Stovyklos iniciatoriai VŠĮ "Tolerancijos ir fizinės gerovės ugdymo centras".

Stovyklos organizacinės grupės vardu pavaduotoja ugdymui Ilona Gasauskienė

1 statmena 2 statmena 4 statmena 5 statmena 6 statmena  7 gulsciajpg 3 gulscia 22 statmena 21 statmena 20 statmena 18 statmena 17 statmena 16 statmenajpg 9 statmenajpg

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top