Civilinės saugos funkcinės pratybos progimnazijoje

c.pratybos 

2023 m. spalio 12 d. Plungės akademiko Adolfo Jucio Progimnazijoje vyks mokomosios civilinės saugos pratybos.

 

Šeimos diena

Džiugiu šurmuliu prasidėjo šeštadienis Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje. Mokiniai, maži  ir dideli, vedini tėvelių ar savarankiškai rodydami kelią, skubinosi į Šeimos šventę. Jau antrus metus, telkiant bendruomenę, ugdymo procesas progimnazijoje  suplanuojamas taip, kad tėveliai, seneliai ir kiti artimieji turėtų galimybę pabuvoti progimnazijoje, sportuoti ir kurti su savo vaikais ir anūkais.

Šventę pradėjo muzikos mokytojų  Dalios Mickienė ir Vidos Taurinskienės paruošti dainorėliai, o eilėraščius drąsiai porino antrokai. Jiems pasiruošti padėjo pradinių klasių mokytoja Ilona Vaitiekutė. Progimnazijos direktorė Inga Litvinienė visus susirinkusius pasveikino, padėkojo socialiniams partneriams, kurie taip aktyviai įsitraukė į šventės organizavimą, ir palinkėjo toliau stiprinti bendruomeniškųmą, džiaugtis bendru buvimu ir aktyviu veikimu. O veikti buvo ką! Laukė smiginis, lankų sukimas, baudų metimas, virvės traukimas, regbio ir stalo teniso žaidimai. O kur dar Plungės sporto rekreacijos centro veiklos: teko ir slidėmis žole čiuožti, varžytis, parodant vikrumą, išradingose rungtyse. O kur dar  estafetės! 

Skaityti daugiau...

Paminėjome pasaulinę Dauno sindromo dieną

Šiandien, kovo 21 dieną, minima Pasaulinė Dauno sindromo diena. Mūvėdami skirtingomis kojinėmis, ją paminėjo ir mūsų mokyklos moksleiviai, taip išreikšdami palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms. Skirtingos kojinės simbolizuoja kitoniškumą, kurį nulemia tik viena chromosoma. Tačiau visi gyvename viename pasaulyje ir galime gražiai sutarti.

Minėdami Pasaulinę Dauno sindromo dieną, išreikšdami palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms, rinkome savo klasės Tolerantiškiausią klasioką ir Tolerantiškiausią klasiokę. Po 3 pamokų Mokyklos moksleivių tarybos pirmininkė Neda Mockutė šiems mokiniams įteikė po tolerantiškiausio moksleivio medalį. Sveikiname tolerantiškiausius!

Skaityti daugiau...

Rajoninis meninio skaitymo konkursas

Meninio skaitymo konkursas 

 

Vasario 7 d. Plungės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko rajoninis meninio skaitymo konkursas, mūsų mokinei Godai Vaitiekūnaitei iš 7 klasės šiais metais labai pasisekė ir į mokyklą sugrįžo su prizine I vieta. Mokinę ruošusi mokytoja Rineta Raudienė. Sveikiname ir didžiuojamės.

Sausio 13-osios minėjimas

Sausio 13-oji prasidėjo pilietine akcija „Atmintis gyva, nes liudija“, kai 8 val. ryto vienybės bei atminimo žvakutes languose uždegė tie, kurių atmintis gyva, kuriems ši diena primena, kad Sovietų Sąjungos kariniams daliniams naktį iš sausio 12-os į 13-ąją šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komitetą žuvo 14 žmonių, o šimtai buvo sužeista.

Skaityti daugiau...

Kalėdinis karnavalas

Kiekvienais metais, prieš mokinių žiemos atostogas, progimnazijoje vyksta ilgai lauktas Kalėdinis karnavalas. Tai galimybė pabūti visiems drauge, atskleisti savo fantazijas, realizuoti idėjas, aktyviai ir kūrybiškai veikti. Gruodžio 23 dieną, karnavalo metu, mokiniai atskleidė savo įvairiapusiškus talentus: teatrinius, muzikinius, šokių. Atsakingai ruošėsi ir jame dalyvavo visos klasės. Linksmos ir nuotaikingos akimirkos, iš pasiruošimo karnavalui, buvo užfiksuotos ir parodytos šventės metu.

Skaityti daugiau...

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top