Akcija „1000 gervelių“

Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazijos bendruomenė gruodžio mėnesį  prisijungė prie projekto „Nedelsk“ organizuojamos akcijos „1000 gervelių“. Šis projektas kviečia mokyklas iš popieriaus lankstyti gerveles bei dovanoti jas sergantiems žmonėms, taip įkvepiant vilties ir pasakant „Tu man rūpi“. Japonijoje iki šiol labai tikima legenda, kad išlanksčius 1000 gervelių išgelbėjama gyvybė. Lankydami sergančius žmones, dovanoja popierinę gervelę.

Skaityti daugiau...

Adventinė popietė „Atėjo Šviesa į pasaulį“

 Gruodžio 19 dienos popietę į šventiškai išpuoštą mokyklos aktų salę rinkosi mokytojai ir tėveliai. Jie buvo pakviesti į jaukią ir šiltą tradicinę adventinę popietę „Atėjo Šviesa į pasaulį“. Mokinių lūpose suskambo Šventojo Rašto tekstai, poezijos posmai ir kalėdinės dainos. Artėjant gražiausiai metų šventei - Šventoms Kalėdoms - pamąstėme, kokia tikroji jų skleidžiama žinia, pabuvome kartu. Juk drauge praleistas laikas - brangi ir svarbi dovana vienas kitam.

Skaityti daugiau...

Viešnagė Kalėdų senelio Rezidencijoje

 Gruodžio 10, 14 dienomis mūsų mokyklos trečiokai ir ketvirtokai lankėsi Kalėdų senelio rezidencijoje – M. Oginskio rūmuose. Čia vyko  renginys „Stebuklingas Kalėdų medis“.  Visi mokiniai aktyviai įsijungė į įvairias veiklas: susipažino su populiariais kalėdiniais simboliais, dalyvavo žaidime „Papuoškime gyvą Kalėdų eglutę“, patys dekoravo iškeptus meduolius, skaitė ir siuntė Kalėdų seneliui savo laiškus. Mokiniai pabuvojo tarsi žiemiškoje pasakoje ir grįžo namo kupini šventiškų idėjų ir nuotaikų.

Skaityti daugiau...

Akcija „Net mažytė smulkmena priverčia nusišypsoti“

Gruodžio 15 dieną mūsų progimnazija įsijungė į NVO „Krantas“ organizuojamą akciją „Net mažytė smulkmena priverčia nusišypsoti“ (eglutės puošimas miesto Senamiesčio aikštėje).

Prieš tai vyko smagūs pasiruošimo darbai. Progimnazijos aktyvi mokinių taryba su labai didele iniciatyva dažė, dekoravo eglutės žaisliukus, technologijų mokytojas Vilmantas Eidukas padarė originalią eglutės viršūnę, o bibliotekininkė Vilma Skierienė gamino nuostabius kaspinėlius. Puošti eglutę padėjo mokytojos S. Bagdonienė, B. Ročienė, J. Putriuvienė ir N. Kazbarienė, 8 klasės mokinys Nojus Raudys ir penktos klasės mokinys Ernestas Norvaišas.

Skaityti daugiau...

Pasveikinkim vieni kitus...

 Mūsų mokyklos aštuntokai dalyvavo Plungės kultūros centro organizuotame šventinių sveikinimų konkurse, kuris įvyko 2018-12-07 dieną, ir juos galėjo stebėti visi plungiškiai, Kalėdinio miestelio atidarymo metu, mūsų sveikinimą peržiūrėjo 1780 kartų- džiaugiamės ir didžiuojamės savo miestu, savo mokykla, aktyviais ir sumaniais gimnazistais! Tegul šitas pavyzdys įkvėps ir mūsų mažuosius progimnazijos mokinius! Jaukių ir ramių švenčių ir prasmingų ateinačių metų.

Rokoukemies ėr korkem žemaitiška

 Šie 2018 metai mūsų progimnazijos skaitovui Nojui Raudžiui, 8 a klasės mokiniui, ypač sėkmingi. Nugalėjus visus 5- 8 klasių skaitovus Plungės mieste, patekome į Skuodo regioninių žemaitiškų skaitymų konkursą Skuode, skirtame Simono Daukanto 225 gimimo metinėms paminėti, kuris vyko 2018-11-30, Nojus buvo įvertintas nominacija už skaitymo orginalumą. Sėkmė neapleido Nojaus ir Telšiuose, kur vyko Žemaičių kūrybos ir žemaitiškų skaitymų konkursas „Rokoukemies ėr korkem žemaitiška“, komisija jį įvertino II - a vieta. Daug įspūdžių ir teigiamų emocijų kiekvieną kartą grįžta į mokyklą ir į namus, o svarbiausia - nuostabi patirtis, dėkojame mamai ir mokytojai Rineta Raudienei.

Skaityti daugiau...

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top