Akcija „1000 gervelių“

Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazijos bendruomenė gruodžio mėnesį  prisijungė prie projekto „Nedelsk“ organizuojamos akcijos „1000 gervelių“. Šis projektas kviečia mokyklas iš popieriaus lankstyti gerveles bei dovanoti jas sergantiems žmonėms, taip įkvepiant vilties ir pasakant „Tu man rūpi“. Japonijoje iki šiol labai tikima legenda, kad išlanksčius 1000 gervelių išgelbėjama gyvybė. Lankydami sergančius žmones, dovanoja popierinę gervelę.

 

Gruodžio 1-19 dienomis 5-8 klasių mokiniai lankstė gerveles iš rožinio popieriaus. Gruodžio 20 dieną, po 4 pamokų, 5b klasės mokiniai (K. Chareckij, J. Kubilius, R. Einikytė, S. Kavaliauskaitė, U. Kasparavičiūtė, A. Zubytė, F. Pakamorytė) su anglų kalbos mokytoja J. Putriuviene ir socialine pedagoge V. Jomantiene išlankstytas gerveles nešė į VŠĮ „Plungės rajono savivaldybės ligoninės“ Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje gulintiems žmonėms. Tikime, kad mūsų rankomis ir širdimi sušildytos origami gervelės ir mokytojos J. Putriuvienės iškepti keksiukai ligoniams suteikė sveikatos, vilties ir tikėjimo, pradžiugino jų širdis, praskaidrino kasdienybę.

Nuoširdžiai dėkojame akcijoje aktyviai dalyvavusiems 5a/b, 6, 8b klasių mokiniams, Gediminui Staponkui, kuris draugų padedamas išlankstė virš 100 gervelių, ir mokytojams. Dėkojame visiems už bendruomeniškumą ir vieningą idėjos palaikymą.

Anglų kalbos mokytoja J. Putriuvienė

 

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top