Atvirų – integruotų pamokų projektas „Sveikos gyvensenos ugdymas, sveikatos žinių populiarinimas“

 Mokykla – tai durys ne tik į kūrybingumą, bet ir į sveiką gyvenseną. Sausio 28 dieną mokykloje vyko sveikatą stiprinančios mokyklos atvirų – integruotų pamokų projektas „Sveikos gyvensenos ugdymas, sveikatos žinių populiarinimas“.  Projekto tikslas - ugdyti mokyklos bendruomenės narių sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius, stiprinti atsakomybę už savo sveikatą, kurti sveikatai palankią aplinką, skleisti informaciją apie sveikatą, įtraukti kuo daugiau moksleivių į sportinę veiklą.

 

 8 klasių mokiniams  vyko lietuvių - anglų kalbų pamoka „Mokyklos aplinkos poveikis ugdytinio savijautai ir elgsenai“. Atspausdintos ir suklijuotos gražiausių lietuviškų ir angliškų žodžių piramidės. Pamoką vedė mokytojos J. Putriuvienė ir R. Raudienė. 5a, 5b, 6, 8a klasėms vyko matematikos- biologijos- gamtos ir žmogaus pamoka „Vaisiai ir daržovės -vitaminų šaltinis“.  Pamoką vedė mokytojos S. Bagdonienė, K. Vaidotienė. Mokytojos vaizdžiai parodė vitaminų naudą organizmui, jų šaltinius maisto produktuose. Mokiniai atsakinėjo į klausimus, sprendė užduotis.  5a ir 5b klasėms vyko  lietuvių kalbos pamoka ,,Judėjimas – žingsnis link sveikatos“. Mokiniai dirbo grupėmis, darė viktoriną: ,,Judu, vadinasi gyvenu“. Pamoką vedė mokytoja R. Česnauskienė. Mokytoja A. Višinskienė aštuntų klasių mokiniams vedė pamoką „Judėjimas - žingsnis link sveikatos“. 8a,b klasėms mokytojos B. Ročienė, S. Bagdonienė, S. Zaniauskienė vedė atvirą integruotą matematikos-chemijos pamoką „Valgomosios druskos kelias“. Pamokos metu mokiniai buvo supažindinti su fizikinėmis valgomosios druskos savybėmis, kaip druska atsiranda ant mūsų stalo, kokį vaidmenį druska atlieka mūsų organizme, aptarė druskos panaudojimo būdus. Mokiniai atsakinėjo į viktorinos klausimus ir išsprendė kelis uždavinius, susijusius su druskos panaudojimu. 5a ir 5b klasėms mokytojos  J. Putriuvienė, A. Stonkuvienė  vedė pamoką „Sveikatos akademija“ progimnazijoje“. 1-4 klasėms vyko integruotos pamokos tema „Vaisiai ir daržovės - vitaminų šaltinis“. 2 klaseimokytoja J. Putriuvienė  vedė pamoką ,,Asmens higiena ir sveikata“. 6 ir 3 klasėms mokytoja Asta Stonkuvienė vedė pamoką „ Sveikos gyvensenos principai“.

Integruotų pamokų metu  mokiniai gilino  žinias apie sveikatą palaikančius ir stiprinančius veiksnius: mitybą, darbą ir  poilsį, fizinį aktyvumą, žalingus įpročius ir jų pasekmes, sveiką dienos režimą.  ugdėsi sveikos gyvensenos kultūrą, buvo skatinamas moksleivių fizinis aktyvumas. Mokiniai ir mokytojai patyrė gerų emocijų.

 

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top