Jaunieji botanikai mokinasi sodinti, sėti.

Kovo mėnuo buvo sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ. Visą kovo mėnesį nuotoliniu būdu klasės valandėlių metu buvo kalbama ir diskutuojama apie patyčias bei jų rūšis. Plungės akademiko Adolfo Jucio progimnazijos bendruomenė, norėdama pabrėžti, kad apie patyčias reikia kalbėti nuolat, neapsiribojo vien kovo mėnesiu.

1-4 klasių mokiniai 2021 m. gegužę mokyklos teritorijoje pasodino kardelius, kitaip dar vadinamus gladijolėmis. Norime pasidžiaugti ir pasakyti visiems, atnešusiems kardelių sodinukų, didelį ačiū. Jų surinkome net 127 vnt. Dovanojamas kardelis ženklina dovanojančiojo nuomonę, jog gėlę gaunantis žmogus yra tvirto ir ryžtingo charakterio. Jis taip pat reiškia, kad gėlė teikiama nuoširdžiai, jaučiant tvirtą ryšį. Tad rugsėjį pražydę kardeliai mums primins, kad galime visi kurti tvirtą ryšį, būti ryžtingi ir sakyti patyčioms – ne.  

Siekdami mokyklos bendrumo, apsodintas lysves puošėme vaikų gamintais dobiliukais, kurie simbolizuoja išskirtinumą. Sakoma, kad kiekvienas dobilo lapas turi reikšmę: pirmas – tikėjimas, antras – viltis, trečias – meilė, ketvirtas – sėkmė.

4-os klasės mokiniai ne tik sodino kardelius, bet ir sėjo sėklas mokyklos įrengtoje pakeltoje lysvėje. Buvo pasėti ar pasodinti raudonieji burokėliai, juodieji ridikėliai, šlamutis, guboja. Lysvėje turime mėtų, šalavijo. Taip pat bus sodinami pomidorai, agurkai, saulėgrąžos bei žirniai. Šalia augalų naujai įsmeigtos augalo vardinės lentelės, kad visi galėtų atpažinti, kas yra pasodinta, įvertintų, kaip augalas atrodo, žinotų, ką ragauja.  

sodinimas 1 sodinimas 3 sodinimas 4 sodinimas 5 sodinimas 12 sodinimas 15 sodinimas 19 sodinimas 21 sodinimas 18 sodinimas 23 sodinimas 16 sodinimas 13 sodinimas 10 sodinimas 9 sodinimas 8 sodinimas 7 

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top