Projektinė patyriminė veikla 5-8 klasėse

Birželio 12 – 16 d. progimnazijoje buvo vykdoma projektinė patyriminė veikla 5-8 kl. Visą savaitę vyko įvairios veiklos. Patyriminio ugdymo savaitės tema  -  „Aš esu sveikas ir smalsus“. Veikla buvo orientuota į  progimnazijos sveikatos stiprinimo programą „SVEIKI IR LAIMINGI“ 2022-2027 m. Šios savaitės tikslas - naudojant aktyviuosius mokymo metodus, tęsti ugdymo procesą kitose aplinkose, įtvirtinti ir pagilinti teorines žinias, plėtoti tiriamosios veiklos sritis, sudaryti sąlygas mokiniams daugiau praktiškai veikti, tyrinėti.

Birželio 12 dienos veiklų tema buvo „Pamatysi - pajusi“. Mokiniai grupėmis atliko užduotis, kuriomis turėjo išreikšti pagrindines žmogaus emocijas: džiaugsmą, pyktį, liūdesį, baimę ir nuostabą. Mokinių kruopščiai sukurtuose darbeliuose, panaudojant įvairias priemones,  puikiai atsispindėjo visos penkios emocijos.  Birželio 13 d. buvo skirta prisiminti sveiko maisto piramidę ir įtvirtinti žinias apie sveiką gyvenseną ir mitybą. Pirmąją pamoką mokiniai piešė sveiko maisto lėkštę, vėliau ruošė vaišių stalą iškylai: kuo išradingiau  lankstė servetėles, pjaustė vaisius ir daržoves, gamino įvairius sveikus užkandžius. Iškyla vyko progimnazijos stadione, kur kiekviena klasė pristatė savo stalo pavadinimą, pagamintus patiekalus, bei vertino vieni kitų įdėtą triūsą. Laiką smagiai praleido žaisdami judriuosius žaidimus. Birželio 14 d. projektinės patyriminės veiklos tema – „Šiandien sportuokime drauge“. Tai buvo  sportinės veiklos diena. 5-6 kl. mokiniai žaidė kvadratą, o 7-8 kl. mokiniai – tinklinį. Vėliau dalyvavo komandinėse metimo į krepšį ir tarpklasinėse virvės traukimo varžybose, bei savo jėgas išbandė estafetėse.  Birželio 15 d. buvo skirta orientaciniam - pažintiniam žygiui istorinėmis Plungės  miesto vietomis. Kiekviena klasė, pasinaudodama užduočių lapais, žemėlapiu, ieškojo numatyto objekto, o suradę - gilino žinias apie rastą objektą, atsakydamį į klausimus, apie jį. Mokiniai, nors ir nužingsniavo apie 13000 žingsnių, bet džiaugėsi daug naujo sužinoję apie, atrodo, taip gerai pažįstamas Plungės vietas. Birželio 16 d. 5-8 kl. mokiniai apibendrino savo projektinės patyriminės savaitės veiklas. Klasės įdomiai ir įtaigiai pristatė savo atliktų darbų analizes ir  skaidrių, ir žaidimų, ir plakatų, ir tiesiog pasidalinimo įspūdžiais pagalba.  Visi pripažino, kad ši savaitė buvo naudinga. Laiką ir mokiniai, ir mokytojai praleido įdomiai, daug bendravo tarpusavyje, žaidė ir kiekvienas praturtino save.

Patyriminis projektas 1  Patyriminis projektas 2  Patyriminis projektas 3  Patyriminis projektas 4  Patyriminis projektas 5  Patyriminis projektas 6  Patyriminis projektas 7

plungiskis
etwinning 200
mainu paramos fondas

smpm 200

sveikamokykla 200

draugiskas internetas

tinklas 200
vaikulinija 200
vaiku linija

LionsQuest 200

Back to Top